8.2 C
Tuzi
Sunday, April 21, 2024

Qeveria kufizoi marzhet për mbi 500 produkte

Qeveria e Malit të Zi në seancën e sotme kufizoi marzhet për mbi 500 produkte, bëri të ditur kryeministri Millojko Spajiq dhe shtoi se për herë të parë që nga ardhja e inflacionit flitet për ulje të çmimeve të produkteve. 

Vendimi për marzhet hyn në fuqi me botimin në Fletoren Zyrtare dhe zgjat deri më 31 maj, deklaroi zëvendëskryeministri dhe njëherësh ministër i Zhvillimit Ekonomik, Nik Gjeloshaj.

Kryeministri Spajiq tha se qeveria sheh problemet e qytetarëve të saj. Inflacioni është i një karakteri të importuar, një inflacion i tillë ekziston në Gjermani, Austri, rajon, inflacion më i lartë, për shembull, në Hungari. Ky nuk është justifikim, sepse kur një qytetar del në pazar, nuk i intereson nëse inflacioni është i njëjtë diku tjetër, por interesohet për buxhetin e tij dhe prandaj kemi marrë një vendim në Qeveri, që është i mirë. Tani kemi marzhe të kufizuara në më shumë se 500 artikuj.  

Sipas tij, këto masa do të na mundësojnë të kthejmë një pjesë të rritjes së pagave që u ngrënë nga inflacioni. 

Zëvendëskryeministri dhe njëherësh ministër i Zhvillimit Ekonomik, Nik Gjeloshaj, ka sqaruar se tregtarët do të duhet të shënojnë produktet me marzhe të reduktuara. 

“Importuam tre gjëra, standardin e qytetarëve dhe i dhamë prioritet prodhimit vendas. Tregjet më të vogla janë të liruara nga ky vendim. Shpresoj që e gjithë kjo të jetë në të mirë të qytetarëve”, tha Gjeloshaj në konferencën për media pas seancës së Qeverisë.

Gjeloshaj theksoi se këto masa kanë karakter social. 

“Pas vendimit të zbatuar do të marrim vendim se si do të veprojmë mëtutje”, ka përfunduar Gjeloshaj.

Lajmet e fundit
Related news