Home Kryesore Dukaj: Ministria e administratës publike e gatshme të mbështesë futjen e listave të hapura

Dukaj: Ministria e administratës publike e gatshme të mbështesë futjen e listave të hapura

0
Dukaj: Ministria e administratës publike e gatshme të mbështesë futjen e listave të hapura

Ministria e Administratës Publike është e gatshme të mbështesë reformën e plotë të legjislacionit zgjedhor, i cili përfshin listat gjysmë të hapura dhe të hapura, tha ministri Marash Dukaj. 

Ai tha se politikanët që janë kundër nuk duan depolitizimin e administratës publike. 

Dukaj, në tryezën e rrumbullakët lidhur me Projektligjin për Vetëqeverisjen Lokale, tha se Mali i Zi me fuqizimin e procesit të decentralizimit po bën një hap përpara në fushën e demokratizimit, efikasitetit dhe ekonomisë në ofrimin e shërbimeve.

“Angazhimi ynë është që të veprojmë në mënyrë strategjike dhe të krijojmë një sistem që do të jetë i orientuar drejt shërbimeve për të përmbushur nevojat e komunitetit lokal në kuptimin e plotë të fjalës”, tha Dukaj. 

Ai tha se Projektligji ka shumë të reja. 

“Do të kemi modele të reja të organizimit të komunave, do të prezantojmë qytetet për herë të parë, i kemi përcaktuar kriteret në detaje”, tha Dukaj. 

Ai theksoi se vetëqeverisjet lokale kanë një rol të rëndësishëm në procesin e integrimeve evropiane, si niveli i qeverisjes më afër qytetarëve. 

Ai tha se zgjidhjet e propozuara përcaktuan komunitetet lokale, drejtuesit e organeve, të cilat, siç tha ai, do të kenë një model tjetër jo vetëm të funksionimit por edhe të zgjedhjeve. 

“Nuk kam nevojë t’ju kujtoj se ne kemi zgjedhje çdo të tretën muaj. MAP është e gatshme të mbështesë ecjen drejt një reforme të plotë të legjislacionit zgjedhor”, tha Dukaj. 

Ai shtoi se kjo do të përfshijë listat gjysmë të hapura dhe të hapura. 

“Duhet t’u dërgojmë një mesazh të qartë politikanëve – ata që nuk do t’i pranojnë këto procese, nuk duan reformën e vetëqeverisjes lokale dhe depolitizimin e administratës publike, që është një nga problemet më të mëdha të shoqërisë dhe administratës shtetërore,“ tha Dukaj. Tv Boin