23.9 C
Tuzi
Thursday, May 23, 2024

Hapet panairi i IV i Librit në Tuz

Në ambientet e QKI Malësia në Tuz, u bë hapja e panairit të IV të Librit.

Hapjen zyrtare e bëri kryetari i Komunës së Tuzit, Nik Gjeloshaj.

Ai theksoi rëndësinë e faktit që tashmë përpos përparimeve të tjera njihemi edhe si qytet i Panairit të Librit. Duke shtuar më tej se investimet në kulturë janë ato që ruajnë më të ruajnë identitetin dhe ardhmërinë tonë.

Kurse në emër të organizatorit sekretaria e Sekretariatit për Vetëqeverisje Lokale, Marina Ujkaj, në fjalën e saj falënderoi tridhjetë shtëpitë botuese që ju përgjigjen pozitivisht ftesës, çka dëshmon edhe për seriozitetin e organizimit.

Organizatorët kishin njoftuar për pjesmarrjen e shkrimtarit të madh, Ismail Kadare, por ai kishte lajmëruar për pamundësinë e tij të marrin pjesë.

Kadare dërgoi letër përshëndetëse, ku shprehi gëzim lidhur me organizimin e përvitshëm të Panairit e sidomos për librin shqip.

Lajmet e fundit
Related news