23.9 C
Tuzi
Thursday, May 23, 2024

“Për të Ardhmen e Malit të Zi” pranon propozimin e mandatarit

Pothuajse dy muaj që kur Milojko Spajiq u bë mandatar, nuk mund të përjashtohet një ndryshim në përbërjen e qeverisë së ardhshme. Siç mësohet jozyrtarisht, Lëvizja Evropa Tani po mendon të ri-negociojë me koalicionin “Për të Ardhmen e Malit të Zi” dhe mund të ftojë edhe LQ URA në qeveri. Megjithatë, pavarësisht rëndësisë së formimit të qeverisë dhe interesit të publikut, as ky moment në skenën politike nuk e thej heshtjen e aktorëve kryesorë.

Edhe pas mbledhjes së grupit parlamentar “Evropa Tani” të së premtes në mbrëmje, opinioni u privua nga informacioni se si po shkojnë negociatat për formimin e Qeverisë. Për çështjen kyçe politike, presidenti dhe partia e tij ende nuk bëjnë deklarime, ndaj të gjitha informacionet janë jozyrtare. Dhe thonë se Evropa Tani po shqyrton mundësinë që në negociata të përfshijë koalicionin “Për të ardhmen e Malit të Zi” dhe URA.

Se janë gati për një raund të ri bisedimesh dhe se nuk do të kenë kërkesa shtesë për mandatin, thonë nga koalicioni “Për Ardhmërinë e Malit të Zi”. Në raundin e parë të negociatave u përmend se këtij koalicioni ndër të tjera do të duhet t’i përkasin postet e Zëvendëskryeministrit dhe Kuvendit, Ministrit të Arsimit, Turizmit, Sportit dhe Rinisë.

Deputetja e “Për të ardhmen e Malit të Zi” Simonida Kordiq thotë se është e kënaqur që tani edhe mandatari Spajiq e ka parë se kjo është korniza në të cilën mund të formohet një qeveri që do të jetë vërtet reformiste dhe që do të mundësojë para së gjithash reformat në drejtësi, por edhe të gjitha ato procese që do të përmirësojnë jetën e qytetarëve.

“Sa na përket ne nuk do ta ngarkojmë procesin e marrëveshjes me ndonjë kërkesë shtesë dhe komplikim të negociatave në këtë kuptim”, tha Kordiq.

Nga Lëvizja Qytetaew URA për RTMZ thanë se do të komentojnë kur të marrin ofertën zyrtare, pasi tani për tani, siç deklaruan, kanë informacion vetëm nga media./TVTeuta/

Lajmet e fundit
Related news