21.9 C
Tuzi
Friday, June 14, 2024

Kosova bëhet anëtare e asociuar e Asamblesë Parlamentare të NATO-s Delegacioni i Malit të Zi votoi pro

Asambleja Parlamentare e NATO-s miratoi të hënën vendimin për ngritjen e statusit të Kosovës në anëtarë të asociuar në këtë organizatë.

Shumica e vendeve votuan për, një ishte kundër ndërsa 14 abstenuan.

Për antarësimin e Kosovës pro votuan të dy anëtarët e delegacionit të Malit të Zi.

Ngritja e përfaqësimit të parlamentit të Kosovës në këtë organizatë është kundërshtuar ashpër nga Serbia, përfaqësues të së cilës kanë thanë se statusi i asociuar për Prishtinën është shpërblim, ndërsa ajo po bën gjithçka që është në fuqinë e saj për të penguar dialogun ndërmjet Beogradit dhe Prishtinës dhe për të mos përmbushur detyrimet e saj nga marrëveshja e Brukselit.

Lajmet e fundit
Related news